WILMER Ellebooggestuurde armprothese

De WILMER elleboogsturing combineert de voordelen van de schoudergestuurde armprothese met die van de myo-elektrisch gestuurde armprothese. De ellebooggestuurde armprothese werkt zeer snel, betrouwbaar en nauwkeurig. Ook is de ellebooggestuurde armprothese veel lichter dan een myo-electrische armprothese. De voordelen van een lichaamsbekrachtigde prothese, maar dan zonder schouderbandage!

Wilmer ellebooggestuurde armprothese

WILMER armprothese met elleboogbediening

Voor lichaamsgestuurde prothesen wordt de schouderbesturing het meest toegepast. Helaas is schouderbesturing niet voor iedereen een goede oplossing. Naast de voordelen van snelheid en nauwkeurigheid, heeft de schouderbesturing ook nadelen. De gebruikte schouderbandage kan voor klachten zorgen zoals: huidirritatie, een onprettig zittende bandage en beperking van de bewegingsvrijheid. De ellebooggestuurde prothese heeft hier geen last van. Net als bij een myo-elektrische prothese is er geen schouderbandage nodig.

Werking

De prothese wordt doeltreffend bediend met een klein beugeltje, bekleed met een zacht plastic kapje. Het plastic kapje rust tegen de bovenarm. Door de elleboog te strekken wordt de hand geopend. Door de elleboog te buigen sluit de hand weer. De eenvoudige bediening is snel te leren. De gebruiker voelt hoe hard hij knijpt en hoever de hand open staat. Op deze manier is de handopening en de knijpkracht eenvoudig en nauwkeurig te doseren, zelfs zonder naar de hand te kijken! Dit is een groot voordeel ten opzichte van een myo-elektrische prothese.

Werking van een armprothese met elleboogsturing

Werking van de WILMER armprothese met elleboogbesturing

Doelgroep

De WILMER elleboogsturing is oorspronkelijk ontwikkeld voor kinderen met een korte onderarm (congenitaal reductiedefect, of amputatie). Diverse klinische tests hebben echter uitgewezen dat de elleboogsturing ook prima geschikt is voor volwassenen. Iedereen met een korte onderarm kan dus gebruik maken van de WILMER elleboogsturing. De WILMER elleboogsturing kan worden geleverd in combinatie met de centraal bediende hand en haak.

Vragen? Stel uw vraag per mail: contact