De WILMER haakprothese

(Productcode: WHK)

Het ene moment draag je liever een handprothese, het andere moment is een haakprothese juist veel handiger. Vaak is het omwisselen van hand en haak een hele klus. Met de WILMER centraal bediende prothesen is dat verleden tijd. In een handomdraai kunnen hand en haak verwisseld worden. De hand- en haakprothese zijn actief openend.

WILMER snelwisselbare haakprothese

Unieke vergrendeling

Een kabel los- of vastmaken is niet meer nodig. Hand en haak kunnen nu létterlijk in een handomdraai verwisseld worden. Het omwisselen kan met één hand gedaan worden, in slechts enkele seconden. De pols bevat een uniek vergrendelmechanisme. De prothese kan alleen verwisseld worden wanneer hij geopend is. De prothese kan dus nooit onbedoeld losraken.

Vergrendelbare polsrotatie

De pols kan in verschillende standen vergrendeld worden. De hand kan gedraaid worden wanneer deze geopend is. Het vergrendelmechanisme voorkomt dat de hand onbedoeld kan draaien wanneer de hand gesloten is.

Weggewerkte kabel

De bedieningskabel is volledig weggewerkt in de armkoker. De kabel is dus onzichtbaar. Bovendien blijft de kleding nu schoon en onbeschadigd. De prothese wordt bediend door een centrale duwstang. Wanneer de pols gedraaid wordt, blijft de benodigde bedieningskracht gelijk.

Verdere voordelen

  • Snel en betrouwbaar
  • Lichtgewicht
  • Lage benodigde bedieningskracht
  • Ongevoelig voor zand en stof
  • Gaat zelden kapot
  • Korte reparatietijd

 

Doelgroep

Kinderen en jongvolwassenen met een korte onder- of bovenarm (congenitaal reductiedefect of amputatie).

Specificaties

WHK
leeftijd: 5-18 jaar
massa hand: 96 gram
maximale opening actief: 50 mm
maximale opening passief: 100 mm
lengte: 100 mm